Producten

Algemeen

Levering van industriŽle besturingssoftware voor procesinstallaties en productiemachines. Wij verzorgen voor u het gehele traject vanaf het ontwerp van de besturing welke begint met een gedegen functioneel ontwerp tot de handleidingen, operator trainingen, in bedrijfstelling en nazorg / fine-tuning van de besturing. Er wordt door ons uitsluitend gewerkt met besturing en visualisatie systemen van het merk Siemens (S7 / WinCC / PCS 7 / TIA-Portal).

Receptuur gestuurd productieproces

Wij hebben veel ervaring in het implementeren van procesbesturingen voor aansturing van recept gestuurde doseringen van ingrediŽnten. Enkel voorbeelden hiervan zijn:

 • Deegbereiding in bakkerijen
  Toelichting: Wij hebben een zeer ruime ervaring in de besturing van deegbereiding in bakkerijen. Dit omvat het traject vanaf grondstof inname tot het afleveren van het uiteindelijke deeg aan de opmaak lijn. Ook koppelingen met bovenliggende (ERP) systemen en logging in diverse databases t.b.v. volledige tracking en tracing van uw productieproces zijn ons niet vreemd.
  Het besturingssysteem is geheel in eigenbeheer ontwikkeld in nauwe samenspraak met enkele grote spelers in de Nederlandse bakkerij sector en maakt enkel gebruik van standaard Siemens besturingscomponenten (PLC's en bedieningsschermen). Door de modulaire opbouw van een het systeem zijn wij in staat om tegen een zeer scherpe prijs een zeer complete besturing te leveren.
 • Voordeeg installaties
  Toelichting: Het volledig automatisch aanmaken en laten rijpen van voordeeg. Dit voortbordurend op de deegbereiding waarin het voordeeg uiteindelijk als grondstof gebruikt wordt. Ook hierbij beheersen wij de volledig sturing vanaf inname van grondstoffen tot het doseren van het voordeeg op het tappunt in de bakkerij. Het volledig recept gestuurd rijpingsproces waarbij de temperatuur van het deeg nauwkeurig in verschillende stappen kan worden geregeld vormt hier een belangrijk punt in. Tevens is de nadruk gelegd op het volledige recept gestuurd reinigingsproces van de installatie met behulp van een volledig automatische CIP installatie. Ook al deze installatie besturingen zijn voorzien van volledige tracking en tracing welke verplicht is volgens de voedsel en warenwet.
 • Gist installaties
  Toelichting: Volledig automatische gestuurde gist installaties uitgerust met CIP installatie voor reiniging van de verschillende installatie delen.
 • Deegbereiding voor productie van snoepgoed
  Toelichting: Het volledig aanmaken voor deeg t.b.v. het maken van bijvoorbeeld winegum of drop producten. Dit omvat het traject vanaf inname van grondstoffen tot uiteindelijk afleveren van het "deeg" of "de pap" aan de gietmachine en alle tussenliggende processen zoals grondstof dosering, koken, vacumeren, en het op kleur en smaak brengen van het product.
 • Droogkamer besturing
  Volledige sturing van droogkamers op zowel temperatuur als vochtigheid. De droogkamers kunnen hierbij gebruikt worden voor bijvoorbeeld het drogen van snoepgoed of papieren hulzen.

Implementatie

Besturingen worden vaak voor implementatie op de werkelijke installatie volledig in simulatie omgeving getest om een snelle implementatietijd te verzekeren.

Bovenstaande voorbeelden van besturingen worden zowel volledig zelfstandig door ons bij u als eindgebruiker geÔmplementeerd. Dit kan zijn voor ombouw van bestaande installaties waarbij wij volledig zorg dragen voor de ombouw van de elektra en voor het volledig schrijven en implementeren van de besturing.

Voor nieuwe of bestaande bakkerij installaties welke al dan niet mechanisch of elektrisch aangepast dienen te worden, werken wij als onderaannemer met een vaste partner welke voor u de volledige installatie kan leveren van silo tot hoogkiep. Dit geeft voor u als voordeel dat u te maken heeft met maar ťťn partij welke alles voor u regelt.

Mocht u nog vragen hebben schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij laten u graag m.b.v. draaiende simulatie projecten geheel vrijblijvend proeven van de feel en look van onze besturingssystemen.